Direktlänk till inlägg 20 januari 2018

Just DU!!!

Av meggen - 20 januari 2018 15:45

Varför skall DU börja spara i Aktier??


som jag skrev så vänder sig dessa rader lite extra till dig som kanske funderar på vad Aktier är, och om det kan vara något för Dig! Specifikt om Du har ett sk vanligt jobb, normal inkomst och kanske funderar lite om framtiden.


Skall jag jobba till 67.....69..... Eller kanske ännu längre. Är Du 20 - 30 kommer det helt säkert att bli länge än, men behöver det bli så långt som  69?? Nej inte alls , om Du bara tänker till lite Nu!!


det jag såhär när jag blickar tillbaka på mitt Aktieintresse o liv, ser jag att det jag saknade var en mentor, som lett mig över en del hinder, och i synnerhet den psykologiska biten av Aktier. Med det menar jag att det inte alls är själva valet o bortvalt av aktier som är svårt som man kan tro, nej det är de psykologiska aspekterna som är svårast.


Att inte dras in in i tidens popaktier, minns LM Ericsson år 2000, enorm uppgång och platt fall, nutid Fingerprint som steg från 2 kr till 130, för att i fredags ligga i 16,80. Franför oss kan Bitcoin vata en sådan...?

en annan ännu större svårighet är att dras med i lycka vid uppgång, man blir lycklig på något sätt när man gör rätt.


Dessvärre så sjunker börsen emellanåt, och dessa perioder är väldigt påfrestande och smärtsamma. Varför då, kanske du undrar, bara att köpa billigt! Ja, visst är det så, emellertid kommer ditt psyke, att spela dig ett spratt, klarar Du att förlora 10, 20%  ok, men om det är 30  - 40% ?? Här behöver man hjälpmoch stöd av någon erfaren person som kan förklara vad som händer och vad som komma skall.


BÖRJA AKTIESPARA NU!


Men det ger faktiskt dig som är nybörjare, med ett lite, eller inget kapital en fördel!!  Du kan utnyttja din litenhet.

Inte för att hoppa in och ut, svårt. Nej utan för att börja spara NU!!

Nu befinner vi oss i en upptränad, en sk Bullmarknad, tjurmarknad kurserna rör sig upp. 

Bra läge att börja, Du får vara med och se hur det fungerar, dessutom rör sig kurserna nog upp något år till, vi kan vara inne på vårt 7 uppgångar, och SISTA......? Ja det vet man ju inte, men rent förståndsmässigt så går inte kurserna upp hur länge som hellst. Även om det är lätt att tro så, men någon gång bryts trenden OCH kurserna rasar ner.


Min  poäng här är att du får vara med på en kortare uppgång om Du börjar Nu, sen en nedgång som kommer att vara i 1,5 - 2,5 år. Denna nedgångsperiod kommer att härda Dig och lära Dig mycket om Aktier och om Dig själv!!

Klarar Du att härda ut, övervinna istiden så kommer Du ut på andra sidan med en hel del känsla för Börspsykologi, mycket mer användbart än att tro att man bara måste läsa årsredovisningar, nej man kommer långt med en smula vett och att följa sin mentor. Nuförtiden finnis det som jag saknade. Massa bra bloggare och en uppsjö av information på nätet.

Men kanske finns numera för mycket, och vilka bloggare skall man tro på? Ditt val, men redan här blir ju hindren höga, leta rätt på rätt blogg tar tid, så varför inte hänga med här!?


Vi börjar närma oss slutet av denna uppgång, En stor fördel att veta detta när man börjar, sen skall jag leda Dig genom istiden, bara att få veta att det blir bättre,,,,,,någongång ,,,,efter att det har blivit ännu sämre är till en mycket större hjälp än man kan tro. Benen är ostadiga till att börja med.


AVANZA.SE

 

Börja direkt, logga in på Avanza.se bästa nätmäklaren just nu, dessutom Courtagefritt första året ( ingen köpavgift) 

Följ bara anvisningarna så har Du en depå på några minuter.

Nästa gång kommer vi att ta en titt på hur man går vidare.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av meggen - 20 augusti 2018 18:45

  Tillbaks från bryderier och besvikelser!   Haft ett uppehåll under några månader. Det har föranletts av att jag inte varit nöjd med utfallet på min ISK portfölj, det är den portfölj jag aktivt försöker överträffa index. Det har även känts...

Av meggen - 19 augusti 2018 13:45

    En mindre portfölj, där endast bolag som har en gedigen stabilitet skall köpas. realvärden som skog, investmentbolag, fastigheter av hög kvalité, några utvalda utlänska bolag, och Saltängen där kan man ju diskutera, men har varit en ok af...

Av meggen - 19 augusti 2018 13:30

     Min stora portfölj, skall vara en passiv portfölj som tittas till en gång per kvartal. tror på idén att inte röra om för mycket, dessutom blir det ohållbart att hålla koll på allt, därav att man går in vid qvartalsrapporterna och tar en f...

Av meggen - 19 augusti 2018 13:30

      Kämpar på!   Äntligen kommer jag mig för att lägga ut halvårssiffrorna för några av mina portföljer. Har varit en trög period, på olika sätt. Haft stora bryderier om min strategi som tagit mycket kraft och även tagit bort mycket av det...

Av meggen - 10 juni 2018 20:45


  Två steg upp och ett ner?   Vi hade en bra uppgång 14 April/18 Maj på hela 7%, innan vi fick den vanliga rekylen ner efter en stark period. Som i skrivandes stund fört ner index 5,5% igen.   Kan ju kännas lite jobbigt, men är en viktig...

Skapa flashcards