Alla inlägg den 17 februari 2018

Av meggen - 17 februari 2018 16:45


Upp rekyl!!


Mycket riktigt vände kurserna uppåt, som jag trott, se förra blogg. Alltid trevligt att få till det!!


Men det är den långsiktiga trenden vi vill åt, finns så otroligt mycket info här på nätet om detta med aktier, vilket är superbra, när jag en gång började intressera mig för aktier, för mer än 30 år sedan, fanns inte så mycket att hämta, för det fanns inget nät då......dessutom väldigt få som höll på med aktier, den jämförelsen visar att du har det mycket bättre förspänt, MEN nu finns det istället SÅ mycket, vad kan man ta till sig?


Många här på nätet har bäsat börsen ett tag nu, twittrare som lägger in sina tvitter på många ställen och talar om hur dåligt det kommer att gå, De har inga bloggar så man kan kolla deras historik bakåt i tiden. Likaså finns det forum som Placera, som finns på AVANZA som jag rekommenderar att du öppnar depå hos, som innehåller privatpersoners skrivande om diverse bolag, Läs EJ!! Ofta folk som är totalt okunniga, om hur börsen fungerar. 

Ännu värre är det med de sk sekterna som ploppar upp med jämna mellanrum, ex switchcore, Fingerprint, Anot,finns ett otal, har inte intresserat mig för bolag som dessa, förhoppningsbolag, som alltid krachar. UNDVIK!!


Likaså är det med tidningar och många affärstidningar, helt odugliga, du kanske tror på bankfolk, journalister, förståsigpåare mfl. Men ärligt om de visste något son ingen annan känner till så vore de ju alla väldigt rika, inte sant!?

Då kanske du ställer frågan om varör jag delar med mig av div råd, ja helt enkelt för att jag vill att fler skall utnyttja denna möjlighet till att bli rik. Basic fakta helt enkelt, så du inte måste uppfinna hjulet igen.

För att du skall undvika de flesta fallgropar som faktiskt finns, som dessutom är ganska enkelt att undvika. Hur jag lyckats själv då?? Det får framkomma vartefter i denna blogg, om du hänger kvar här några år, då har du dessutom lärt dig en hel del.

Men allt är ju inte skräp, kommer att reka, bra böcker och tidskrifter vartefter. Börja med att logga in på privattaaffarer.se och läs lite rubriker, det som känns kul, gå in och läs!! Läs gärna Marcus Hernhag, person med låg profil som jag gillar. Man kan inte ta till sig alltför mycket på en gång, kommer mer vartefter.


Undvik Dagens Industri!!! Bara krigsrubriker på ett felaktigt sätt som gör dig rädd och orolig, och får dig att ta felaktiga beslut!!


Vad kan vi läsa ut av USA börsernas kraftig fall, och sedan precis som Stockholmsbörsen, kraftiga rekyl uppåt? Jo att börsen är bra mycket känsligare än förra året. och reagerar fortare än oss.

Ska vi ha en chans att hänga med index måste vi ha en strategi. för dig som nybörjare är det faktiskt inte så svårt,

Buy and hold!! Köp och behåll. Köp starka bolag med utdelning, gärna stigande sådan. Börja med investmentbolag som Investor, speciellt bra köpläge här till kurs 365kr, men även Kinnevik och specialisten på mindre bolag, Svoldor. 


Detta som en solid grund, undvik bolag med långsiktiga problem som ex H&M, LM, Ratos, Telia, alla med historik av problem och svårigheter som aldrig tar slut. Bolag Du absolut skall undvika!!!


Så vad tror vi nu "intet nytt på östfronten" striderna kommer att bölja fram och åter, kurserna kommer att gå fram och och åter, som alltid. men vi har ju en positiv grundinställning till en fortsättning av 6 års stigande kurser


Men det blir inte lika enkla segrar som förr om åren, om inte ett avslutande race driver på, vi får se......



Ovido - Quiz & Flashcards